• Veiligheid voorop

    Totaal onderhoud voor uw camper!

  • Motorisch én technisch!

    Door gediplomeerde onderhoudsmonteurs met een passie voor campers

Onderhoud / Vochtcontrole

Jaarlijkse vochtcontrole; vergeet hem niet en voorkom schade

Vocht is onbetwist de grootse vijand van uw caravan/camper. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van de camper kan dit tot verrotting van houten delen, plaatcorrosie of schimmelgroei leiden.

Een flinke schade kan het gevolg zijn. Om dit te voorkomen kun je het beste jaarlijks een vochtmeting laten uitvoeren. Fabrikanten nemen op dit punt ook geen risico en stellen, dat ter behoud van de waterdichtheids-garantie, de koper zijn camper jaarlijks door de dealer op vochtinwerking moet laten controleren.

Overtuig uzelf van de noodzaak om jaarlijks een vochtmeting uit te voeren. Vrijwel elke caravan- of camperverzekering heeft een uitsluiting van aansprakelijkheid in de poliswaarden indien het verzekerde object niet goed is onderhouden. Vooral bij langzaam inwerkend vocht kan de schade al groot zijn voordat je er zelf iets van merkt. Na de uitgebreide vochtcontrole weet u waar uw caravan/camper aan toe is, en dat is wel zo prettig. N.B. een vochtcontrole blijft altijd een momentopname.