• Veiligheid voorop

  Totaal onderhoud voor uw camper!

 • Motorisch én technisch!

  Door gediplomeerde onderhoudsmonteurs met een passie voor campers

Accessoires / Gasflessen

U kunt bij ons terecht voor verschillende gasflessen via onze shop Caravan- en Kampeer Centrum Westland  aan de Woutersweg 8. Wij zijn hier dealer van:

 • Campingaz
 • Benegas light (voorheen BP)
 • Primagaz

Naast de hervulbare flessen  verkopen we ook verschillende types wegwerp- gasbusjes, oa geschikt voor Campingaz, Cadac of Weber.

U kunt bij ons terecht voor aanschaf en omruil van uw Campingaz 901, 904 en 907 gasfles. Dit zijn koopflessen (éénmalige aanschaf, géén statiegeld) welke u in nagenoeg geheel Europa kunt wisselen voor een volle fles waarbij u alleen de inhoud afrekent.

Ook de grote grijze stalen flessen van Primagaz (10,5 kg inhoud) hebben wij in ruime mate voorradig en kunt u bij ons aanschaffen en/of ruilen voor een nieuwe vulling.

Benegas Light, voorheen BP Light, zijn geheel kunststof lichtgewicht gasflessen. Verkrijgbaar met 5, 7.5 en 10 kg. inhoud. Deze flessen hebben een statiegeld systeem waarbij u éénmalig € 55,- statiegeld betaalt. U meldt uw aangeschafte fles aan via de site van Benegas met de bij aanschaf bijgeleverde code. U ontvangt van Benegas een aanmeldbewijs retour per mail. Dit bewijs moet u goed bewaren! U kunt de lege fles tussentijds steeds ruilen voor een volle fles tegen betaling van de inhoud. Aangezien alle Benegas Light flessen hetzelfde statiegeld hebben kunt u tussentijds gemakkelijk van volume(van 10 naar 7,5 of 5 en andersom) wisselen. U betaald altijd gewoon de inhoud van de fles. Indien u het gebruik wilt beëindigen levert u de fles bij ons in met het aanmeldbewijs van Benegas. Wij stempelen en tekenen deze af waarna u deze opstuurt aan Benegas. Het statiegeld bedrag ontvangt u dan rechtstreeks van Benegas op uw rekening retour. (N.B. zonder geldig aanmeldbewijs is het niet mogelijk uw statiegeld retour te ontvangen!)

EasyBlue en nieuw Easy Blue Plus en Easy Blue XL lichtgewicht

EasyBlue

Primagaz heeft in de afgelopen jaren de oude groene 5 kg gasfles vervangen door de Primagaz EasyBlue.
EasyBlue in het kort:

 • EasyBlue werd eenmalig aangeschaft (koopfles) en u betaalt nooit meer voor keurjaren.
 • Een lege EasyBlue kan onbeperkt worden omgeruild voor een volle. U betaalt dan alleen de vulling.
 • Primagaz draagt zorg voor de keuring en veiligheid van de EasyBlue.

De Easy Blue flessen blijven, zoals nu het geval is, geruild worden ‘leeg voor vol’ tegen betaling van de vulling.

Inruilactie (groene fles) vervalt
De inruilactie voor de oude groene 5 kg gasflessen, die liep vanaf de introductie van Easy Blue in 2010, is nu vervallen.

Nieuw! Easy Blue Plus en Easy Blue XL lichtgewicht

Primagaz komt met twee nieuwe statiegeld flessen op de markt. De Easy Blue XL (9,5 kg. vulling) en de Easy Blue Plus (6 kg. vulling)

Beide flessen zijn zgn. Light Steel flessen en zijn voorzien van een kunststof kraag. Hierdoor is aanzienlijk bespaard op het gewicht. Deze nieuwe flessen worden geïntroduceerd met een statiegeld systeem. U betaalt bij eerste afname een statiegeld bedrag voor de fles (€ 25,- voor Easy Blue Plus en € 35,- voor Easy Blue XL) en apart de vulling. Daarna kunt u de fles steeds omruilen voor een volle fles en betaalt u alleen de vulling.

Indien u het gebruik beëindigt krijgt u bij inlevering van de gasfles met aankoopbon,  het statiegeld direct van de Primagaz dealer terug.

De Primagaz Easy Blue XL en Easy blue plus flessen zijn bij ons voorradig.

Terugroepactie Primagaz Primavera(rode kunststof fles) gasflessen!

De Primavera flessen zijn voor de huidige veiligheidseisen aan gasflessen afgekeurd. Bent u nog in bezit van een dergelijke fles dan kunt u deze bij onze shop  omruilen voor een EasyBlue Plus of EasyBlue XL fles (exclusief de vulling). Dit kan uiterlijk t/m 31 december 2018!

Kijk op deze link voor de informatie van Primagaz

Zelf gasflessen vullen; mag dit of niet?

Er heerst soms onduidelijkheid of zelf gasflessen vullen nu wél of niet is toegestaan. Dat diverse winkels en webshops vulnippels verkopen om dit te faciliteren maakt het alleen maar onduidelijker.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: het is onder geen enkele voorwaarde toegestaan om zelf gasflessen te vullen. Inmiddels bijna 3 jaar geleden is de nieuwe Activiteitenregeling Milieubeheer in werking getreden. Dit gebeurde op 1 januari van 2016. Hierin staat heel duidelijk omschreven wat wel en wat niet toegestaan is bij LPG-tankstations.

Wat mag niet?

Het is verboden om gasflessen en wisselreservoirs te vullen bij een tankstation. Dit heeft te maken met het feit dat er op een gasfles geen automatische vulbegrenzer van 80% zit. Hiermee loop je het gevaar dat je de fles tot 100% vult. Het is overigens dus óók niet toegestaan om gasflessen te vullen welke wel een vulbegrenzer hebben. Een te hoge vulgraad brengt aardig wat risico’s met zich mee.

Waarom is zelf gasflessen vullen verboden?

Het verbod heeft een goede reden. Het zelf vullen van gasflessen brengt namelijk diverse risico’s met zich mee. Het belangrijkste risico is dat de gasfles met meer dan 80% vloeibaar gas wordt gevuld. Hierdoor kan het voorkomen dat er vloeibaar gas uit de kraan komen in plaats van damp, waardoor plots 250 keer zoveel energie vrij komt. Dit resulteert in een enorme steekvlam of erger.

Nog gevaarlijker is het als de druk in de gasfles toeneemt doordat de temperatuur stijgt. De gasfles kan hierdoor blijvend beschadigd raken. In sommige gevallen is het amper met het blote oog te zien dat er een bolling in de gasfles zit. Het kan zélfs gebeuren dat de fles openscheurt, dit zorgt uiteraard voor zeer brandgevaarlijke situaties.

Naast dat het gevaarlijke situaties kan opleveren, is het zelf vullen van een gasfles een milieudelict. Je kan hier dus een boete voor ontvangen. Daarbij keren verzekeraars, bij eventuele ongelukken, niets uit als blijkt dat je tijdens het ongeluk zelf gasflessen aan het vullen was of als blijkt dat dit gebeurt is.

Voor het vullen wordt door een professioneel vulbedrijf elke fles gecontroleerd op de wettelijk voorgeschreven aspecten. Als men zelf gasflessen gaat vullen, dan kan een fles worden gevuld welke niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. Met alle risico’s van dien.

Een gerenommeerd vulbedrijf controleert ook de kwaliteit van het gas om inwendige degradatie van de fles, de afsluiter en het afdichtingsmateriaal te voorkomen. Benegas controleert de kwaliteit van het gas door middel van gaschromatografie.

Wat mag wel?

Bij LPG-tankstations is het enkel toegestaan te leveren aan: “brandstofreservoirs die uitsluitend dienen voor de berging van LPG, die speciaal zijn ingericht voor de aandrijving van motorvoertuigen en die zijn bevestigd aan deze voertuigen en die al dan niet mede zijn ingericht voor de voeding van verwarmingssystemen voor gebruik in motorvoertuigen op de weg en de aanhangers daarvan mits die verwarmingssystemen voldoen aan de eisen van de Regeling voertuigen“. Simpeler gezegd: alleen voertuigen met een vast ingebouwde tank mogen LPG tanken.